У Тернополі виявили 6 фактів незаконного продажу піротехніки

26165845_1494539224001168_8651184195846244856_nДо Нового року залишилися лічені дні, тож краяни поспішають придбати ялинки і різноманітні феєрверки. Запасаються “новорічним настроєм” як дорослі, так і діти, однак не всі знають, що піротехніку, яка неправильно зберігається, продається та не має належних сертифікатів, купувати не можна. Для виявлення недобросовісних продавців поліцейські Тернопільщини проводять спеціальні відпрацювання.

Для перевірки ринків та інших стихійних місць можливого продажу феєрверків, у поліції області створено спеціальні рейдові групи з числа дільничних офіцерів поліції. Такі перевірки, як зазначають правоохоронці, проводяться щодня. Вже під час одного такого відпрацювання працівники поліції виявили 6 фактів незаконного продажу піротехніки.

– У кожного продавця, який пропонує таку продукцію, обов’язково має бути інструкція з використання виробу та дозвіл на здійснення відповідної підприємницької діяльності, – зазначає старший дільничний офіцер Тернопільського відділу поліції Петро Довгань. – Мета таких заходів – попередити громадян щодо купівлі піротехніки у нелегальних місцях. За порушення порядку її реалізації законом передбачена адміністративна відповідальність.

Поліцейські також нагадують, що як і в попередні роки, у місті Тернополі продовжує діяти заборона на використання піротехніки, решту краян просять дотримуватись елементарних правил безпеки при поводженні з піротехнікою: вироби слід виключно у спеціалізованних магазинах, не використовувати петарди та салюти в стані алкогольного сп’яніння, не давати їх неповнолітнім.

Вам також може сподобатися