Україна стане найгарячішою точкою світу: тривожний прогноз

1486635613--zima--voda3-jpgБільше місяця погода тішить нас теплом і відсутністю холодного вітру, проте це дуже турбує світових синоптиків.

Про це пише УКРОП.

У грудні в Україні зафіксували декілька температурних рекордів: у цей період прийшов найтепліший день, та й сам місяць став «найлітнішим» за останні сто років. »В Україні, як і в усьому світі, починаючи з 80-х років минулого століття, почався відчутне зростання річної температури повітря. За цей період середня температура найхолодніших місяців зросла на 2-2,5 градуса. Значно скоротилася тривалість зимового періоду, сама зима стала іншою», – розповіли в Українському гідрометцентрі.

Разом з тим фахівці відзначають, що »на території України середньорічна температура підвищується навіть швидше, ніж в цілому в середньому по території земної кулі». До того ж синоптики стверджують, що градуси продовжують повільно, але вірно підвищуватися.

«За будь-яких умовах весна прийде раніше, ніж це було ще 30-40 років тому, але не слід виключати дуже короткочасного повернення зимового характеру погоди, пов’язаного з випаданням снігу і морозами», – резюмували в гідрометцентрі.

Джерело: укроп.org

Вам також може сподобатися