На Тернопільщині зафіксували 65 випадків кору

kirЧерговий епідемічний підйом захворювання на кір зафіксовано на Тернопільщині. Тут зафіксовано 65 випадків кору, причому 70% – у дітей.

Про це кореспонденту Укрінформу сказала заввідділом епідеміологічного нагляду /спостереження/ та профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру МОЗ України Марія Павельєва.

«Захворювання на кір має певну циклічність у 5-6 років, і зараз у нас спостерігається черговий епідемічний підйом цієї хвороби. Так, минулого року в області було зафіксовано близько 300 випадків цієї хвороби, в т.ч. 77% серед дітей та школярів. І це при тому, що у 2016 році ми ні разу не фіксували спалах кору. А вже з початку цього року на Тернопільщині зареєстрували 65 випадків спалаху кору, з них понад 70 відсотків – серед дітей», – сказала Павельєва.

За її словами, в області за рахунок бюджетних коштів закуплено необхідну кількість вакцин проти кору. Вакцинацію серед вікових категорій дітей від одного до шести років проведено відповідно від 92 до 94 відсотків серед тих, кому це не було протипоказано.

Як повідомляло агентство, минулого року МОЗ України заявило про поширення інфекції кору в Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській областях.
Джерело: www.ukrinform.ua

Вам також може сподобатися