У Тернополі можуть з’явитися зарядні станції для електромобілів

c1d1e70e4cb8f2a57f1e1cbc55b93f81_XLТернополяни голосують за створення повноцінних зарядних станцій для електромобілів у Тернополі. Відповідну петицію написав Юрій Калиняк.

– На початок 2018 року в радіусі 70 км від міста Тернопіль існує лише одна повноцінна станція для зарядки електромобілів, яка розташована на приватній території ресторану. Також є ще дві розетки в будинках у межах міста встановлені самими мешканцями, – йдеться в петиції.

Автор зазначає, що в сусідній обласних центрах ситуація значно краща. Наприклад, у Львові є 35 таких станцій, у Хмельницькому – 25, у Рівному – 10.

– Враховуючи те, що Тернопіль знаходиться на перетині доріг до всіх цих обласних центрів, ми утворюємо “мертву” зону по середині Західної України для електромобілів. Це знижує зацікавленість до Тернополя, як відкритого та екологічного міста, міста для туризму. Враховуючи те, що з 01 січня 2018 року набрав чинності закон про зниження вартості розмитнення електромобілів, їх популярність буде зростати, – пише пан Юрій.

Чоловік просить міську раду встановити хоча б одну станцію для зарядки електромобілів у центрі міста Тернополя. Наприклад, на стоянці біля Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, біля “Молока”.

До кінця збору підписів залишилось 29 днів. Станом на 11 січня петицію підписали 23 особи з 300 необхідних.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися