Паспортний бум на Тернопільщині триває

pas1Після отримання безвізу українці буквально атакують центри надання адміністративних послуг та відділення Державної міграційної служби. Мета єдина- якнайшвидше отримати новий закордонний біометричний паспорт, щоправда черги у Тернополі не тішать.

Після отримання безвізу українці буквально атакують центри надання адміністративних послуг та відділення Державної міграційної служби. Мета єдина- якнайшвидше отримати новий закордонний біометричний паспорт.

– У нас протягом року є два гарячих сезони, коли люди найбільш активно звертаються за послугами отримання закордонного паспорта. Це є кінець весни-початок літа, коли починаються відпустки і люди готуються до поїздок за кордон, і святковий новорічно-різдвяний період. Це можна пояснити тим, що багато наших краян приїжджають з-за кордону і вони планують собі на цей період оновити, кому потрібно, документи, – пояснює головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю і ЗМІ Управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області Ірина Бойко.

В Управлінні Державної міграційної служби в Тернопільській області, що на бульварі Шевченка, 10,  на диванчику сидять кілька людей з документами, не поспішають. Як з’ясувалося, на той день вони мають визначений час для подання документів на виготовлення біометричного паспорта, бо раніше вони зареєструвалися в електронній черзі.

– На разі, в управлінні ДМС, також в міському підрозділі міграційної служби, районному та в Кременці і Чорткові встановлений сервіс електронної черги. Він значно допомагає людям спланувати свій час подачі документів, – говорить Ірина Бойко.

Щоб записатися в електронну чергу для здачі документів, тернополянка Ліда сиділа на сайті Державної Міграційної Служби України, аби подати заявку. Система відкрита за два тижні наперед, нові місця з’явлися опівночі. Через інтернет внесла свої паспортні дані та ідентифікаційний номер і отримала дату та годину для подачі документів, що є дуже добре, адже, каже, змогла розпланувати свій дорогоцінний час.

Є три способи реєстрації до електронної черги: через інтернет-ресурс (http://dmsu.gov.ua/online) , через термінали, що знаходяться у підрозділах, та у результаті живої черги, якщо з’являються вільні місця в системі. Завдяки електронній черзі нема скупчень людей, подання документів відбувається оперативно.

– На разі, ще є в нас затримки з отриманням готових документів, які пов’язані з таким браком потужності в Поліграфічний комбінат “Україна”, але на офіційному сайті уже є інформація про те, що Поліграфічний комбінат “Україна” закупив додаткову лінію та додаткове обладнання і десь прогнозують вже вирівнювання термінів. Тому чекаємо.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися