За два тижні на Тернопільщині зареєстрували до ста нових випадків хворих на кір

kiriЗ кожним днем на Тернопільщині більшає хворих на кір. Область належить до регіонів України з найбільшою кількістю хворих. За два тижні тут зареєстрували до ста нових випадків.

Тернополянка Надія Гурик планує зробити щеплення від кору своїм дітям. Жінці довелося обійти майже всі аптеки міста у пошуках вакцини.

«Думала, що купити вакцину від кору, це без проблем. Але як виявилося – ні. Це непросто. Пішла в одну аптеку – немає, пішла до іншої – теж немає. Аж на другий день купила, і то за спеціальним замовленням».

В обласній санепідслужбі запевняють: проблем з постачанням вакцин немає. Проте через епідемію в окремих аптеках відразу розбирають препарати.

«Загалом проблем з вакциною не повинно виникати. Якщо нема в одній аптеці, то є в іншій. Препарати регулярно постачаються».

За словами лікарів-епідеміологів, варто зробити щеплення насамперед молодим особам. Наразі вакцинацію проводять до тридцяти років. Однак, щеплення ще не означає повного захисту від кору. Інфекцію можна підчепити у будь-якому випадку, однак після вакцинації хвороба проходить у легшій формі.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися