Художника з Тернопільщини плагіатять в Ростовській області (фотофакт)

01ccae71853a5f6d3755f6f722120d5f_XLОдин із двовзорів художника Олега Шупляка з Тернопільщини  “Мені тринадцятий минало” – грубо скопіювали в Росії й виставили на продаж. Фотодоказ плагітату митцеві надіслали через Фейсбук.

Ідею українського художника безуспішно спробував привласнити якийсь Посконной А.В. Що цікаво, пошукова система Google такого “живописця” не знаходить. Підробку намагаються продати в місті Шахти Ростовської області.

“Єдине, що мене тішить у цій ситуації, що раз є попит — значить, є надія, що там ще залишилось хоч щось українське”, ­ – жартує Олег Шупляк.

Натомість коментатори справедливо обурюються, що “браття”, загарбавши частину території України, її історію, мову, уже дісталися й до сучасного мистецтва. Утім, це не перша спроба скопіювати популярні двовзори (картини з подвійним змістом) нашого земляка. Художник навіть започаткував у Фейсбуку альбом “Мої роботи у виконанні інших авторів”.

“Вирішив створити альбом-колекцію копій, підробок та інтерпретацій моїх робіт, а також втілення їх в різних матеріалах та техніках. Буду вдячний всім, хто долучиться до розширення цієї колекції як самими підробками-копіями так і додаванням їх фото”, – написав Олег Шупляк.

Окрім живописних, колекція наразі містить спроби передати двовзори ще й у вишивці, і навіть… у бурштині. Здебільшого копіюють роботи, в яких є образ Тараса Шевченка.

Оригінал картини:

men-trinadcyatiy-minalo_shuplyak_oleg

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися