Про резонансні злочини та роботу поліції Тернопільщини розповів керівник відомства

412Забруднення навколишнього середовища через викиди на одному із заводів обласного центру, рейди та перевірки громадського транспорту обласного центру, законність введення карток тернополянина, розслідування резонансних кримінальних проваджень та інші питання, які стосуються роботи правоохоронного відомства Тернопільського краю обговорили під час прес-конференції начальник ГУНП області Олександр Богомол з представниками засобів масової інформації. У 2017 році, каже головний поліцейський краю, відбувся ріст злочинності на 6,5%.

– Цей невеликий ріст по загальній статистиці напевне пов’язаний з тим, що більш активніше почали працювати окремі служби поліції та виявляти латентні злочини і відповідно у нас більше притягнуто до кримінальної відповідальності злочинців за вчинені злочини і загалом відсоток розкриття по області становить 46,2% злочинів.

В минулому році правоохоронці області зареєстрували десять умисних вбивств, усі розкриті. Трапилося 25 злочинів, пов’язаних з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень, 11 з них закінчилося летально для потерпілих. Зафіксовано у 2017 році і 3730 злочинів майнового характеру. На 9,2% зросла кількість грабежів, облікували працівники поліції 636 шахрайств.

– Ми розуміємо, що злочинці сьогодні досить озброєні і поліцейські максимально при роботі з підобліковим елементом працюють з застосуванням заходів безпеки.

Триває в області боротьба з росповсюдженням зброї та обігом наркотиків. Посилено стежитимуть правоохоронці і за ситуацією на дорогах та не припинятимуть боротьби з корупціонерами та порушниками законодавства. Відповів Олександр Богомол і на всі питання, які під час зустрічі ставили представники “четвертої влади”.

Вам також може сподобатися