На Тернопільщині знову подорожчає хліб

xlibТернополянам варто очікувати підвищення цін. Навіть на головні продукти, зокрема, на хліб.

Принаймні, підвищення вартості хліба у 2018-му році прогнозують експерти об’єднання “Укрхлібпром”. За їхніми словами, цьогоріч цей продукт зросте в ціні на 7-8%, порівняно з 2017 роком.

— Дуже великого зростання вартості хліба не мало би бути. Бо на ринку хлібобулочних виробів спостерігається доволі висока конкуренція. Тож ціна виросте в межах закладеного на наступний рік рівня інфляції 7-8 відсотків. Високого і стрибкоподібного підвищення цін не передбачається, – заявив гендиректор «Укрхлібпрому» Олександр Васильченко.

Також він зауважив, що зараз ціна на хліб залежить від вартості борошна, енергоносіїв та заробітної плати пекарів. При цьому за 2017 рік хліб в середньому подорожчав на 20%.

В той же час фахівці попередньо оцінюють зниження виробництва хлібобулочних виробів на 7,5% 2018 року, порівняно з 2017 роком.

До слова, торік соціальні сорти чорного та білого хліба подорожчали на 2,4 грн. Середня ціна соціального хліба складає 13 грн за кг. Директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко каже, що підняття мінімальної заробітної плати на 16% та девальвація гривні у грудні на 3% спричинить зростання ціни на такий хліб у січні – лютому на 10%. На початок березня кілограм білого та чорного обійдеться у понад 14 грн.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися