Міжміські перевезення на Тернопільщині зросли в ціні

avtovokzalНа Тернопільщині міжміські вояжі стали дорожчими. Перевізники, які здійснюють пасажирські перевезення кажуть, що причина цьому — підвищення вартості паливно-мастильних матеріалів.   Держава ж у цей процес не має права включатися.

Та в обласному управлінні регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства облдержадміністрації кажуть, що затверджують тарифи за сформованою схемою визначення собівартості проїзду, на що опирається і сам перевізник, проводячи розрахунки.

Тим часом проїзд автобусом у будь-який напрямок в касах тернопільського автовокзалу вже не той, що був раніше. Вартість квитків зросла. Якщо відстань від точки «А» в точку «Б» невелика, то ціна білета збільшилась на декілька гривень, на більші відстані — на ще більше.

Перевізники ж кажуть, що у всьому винен долар. Точніше, його курс, який зараз б’є усі рекорди, адже пальне дорожчає паралельно зі зростанням валютного курсу. Якщо вірити фахівцям, то по закінченні зимових свят він би мав стабілізуватись, але чи коли-небудь білети в касах дешевшали? Навряд.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися