Тернопільська сім’я взяла на виховання дитину-інваліда

7764П’ятирічна дівчинка з інвалідністю, яка від народження виховувалася в обласному спеціалізованому будинку дитини, поїхала в сім’ю в м.Тернопіль. Тернополяни вже мали в родині 5 дітей: чотирьох хлопчиків і одну дівчинку.

Перший прийомний син з’явився у 19-річної Наталії Загродського, коли вона була ще незаміжня. Побачивши її вперше, хлопчик сам вибрав її мамою. П’ять років тому в родині з’явилася біологічна дочка. Згодом подружжя взяло під опіку ще одного хлопчика, а через деякий час і двох його молодших братів. Рік тому їх дочка, побачивши фото маленької сумчанки Віри в Інтернеті, відразу заявила мамі, що знайшла сестричку. Діагноз дівчинки подружжя не злякав, бо і старший син, коли потрапив в сім’ю, вимагав особливого догляду. Оформлення документів на опіку тривало рік. Щоб взяти до себе Віру, сім’ї навіть довелося терміново купувати новий будинок і приводити його в порядок. Тиждень тому Наталя та двоє її дітей вперше зустрілися з дівчинкою, а вже сьогодні всі разом вирушили додому. Жінка подякувала сумчан за теплий прийом і за допомогу.

«Це моя дитина, саме його я шукала, тому що у мене було відчуття, що десь на світі є людина, яка потребує батьківської опіки. Сподіваюся, що з Божою допомогою, ми поставимо Верочку на ноги. Я за те, щоб інтернати були розформовані, а всі діти виховувалися в сім’ях », – сказала прийомна мати дівчинки.

Як розповіла директор спеціалізованого будинку дитини Галина Литвиненко, Віра виховувалася в них від народження. У неї вроджена патологія і затримка в розвитку. Дівчинка самостійно не ходить, їсть з ложечки. Рідні Віру не відвідували. Тільки вона зустрілася з Наталею, між ними встановилася особливий зв’язок, – пише “Ваш шанс” …

За словами начальника Служби у справах дітей Валерії Підопригори, на даний момент на обліку в них знаходяться 258 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 90% з них охоплені сімейними формами виховання. З 45 дітей, які можуть бути усиновлені, 17% – діти з особливими потребами, які чекають сім’ю …

Джерело: “Ваш шанс”

Вам також може сподобатися