Уряд вирішив збільшити вартість харчування в дитячих дошкільних закладах

59ae892d2231fd0001f53312_Meal_5Вартість харчування в дитячих садках України підвищиться. Про це розповіли в Кабінеті міністрів України. Якщо не підвищувати вартість харчування, то діти недоїдатимуть. Підвищення зумовлено зростанням цін на продукти харчування, інформує Економічні відомості, новини.

Планують, що батьки платитимуть на 4-6 грн в день більше. Водночас підвищення цін на продукти харчування пов’язано з рішенням Кабінету міністрів скасувати державне регулювання цін на соціальні продукти. Про це заявив народний депутат Сергій Трегубенко.

За підсумками 2017 року ціни на продукти харчування зросли в середньому на 20-40%. Скасування держрегулювання прогнозовано призвело до підвищення вартості на всі продукти харчування. Також ситуацію ускладнює девальвація національної валюти, повідомляє Індустріалка.

Читайте: В Україні підвищують плату за харчування дітей в дитячих садах

У деяких областях місцева влада ухвалила рішення вже змінити вартість харчування в дитячих садках, і в нових квитанціях батьки побачили суми з розрахунку 22-24 грн за день перебування в дитячому закладі.

Депутат зазначив, якщо не переглядати вартість харчування, діти недоотримають їжі та корисних вітамінів. Депутат не уявляє, як можна забезпечити повноцінне триразове харчування за 15-20 грн на день.

Джерело: eizvestia.com

Вам також може сподобатися