На Тернопільщині може до 20% зрости вартість цукру

sahar5Тернополянам дали привід задуматися про збільшення запасів цукру. Його вартість може вже в скорім часі різко підскочити.

Звісно, ті, хто використовує його для власних потреб, ймовірно, не мають приводів для хвилювання. А от великі підприємства, яким потрібна сировина, підвищення вартості цукру може добряче “потрусити”.

Мінімальні ціни на цукор у новому маркетинговому році на 19% пропонує збільшити Міністерство аграрної політики та продовольства України. Про це йдеться у додатку до проекту постанови. Відтак, вартість тонни цукру становитиме 10907,61 грн/т без ПДВ. Також проект постанови Мінагрополітики передбачає встановлення мінімальних цін і на цукрові буряки — 753,04 грн/т (без ПДВ). Граничний розмір квоти на виробництво цукру для внутрішнього ринку встановлено у розмірі 1,6 млн т.

До слова, згідно проекту постанови Кабінету міністрів України затвердженого 18 січня 2017 р. про державне регулювання виробництва цукру та цукрових буряків на 2017/2018 МР мінімальні ціни на цукор були збільшені до 9172,57 грн/т.
Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися