Поліцейські Тернопільщини застерегли школярів від небезпечних вчинків

^E08A43C6E9FB0CB20F2409C6FD398BAB8007F2EA85C50DB8AB^pimgpsh_fullsize_distrПроведення виховних уроків  у навчальних закладах краю – традиційні заходи для тернопільських поліцейських. Часті зустрічі зі школярами спрямовані на формування правомірної поведінки та профілактики правопорушень серед неповнолітніх.

Чергова зустріч поліцейських та школярів відбулася у Струсівській санаторній загальноосвітній школі-інтернат на Теребовлянщині.

Начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович в цікавій та доступній формі ознайомив учнів з поняттями «правомірна поведінка», «правопорушення», розповів про  види злочинів та прояви агресії неповнолітніх до своїх однолітків.  Школярі слухали різні розповіді з життя та вчилися аналізувати, яке саме правопорушення вчинено і яку відповідальність нестимуть герої історій.  Дітям також пояснили, який руйнівний вплив на їх організм несуть цигарки та алкоголь, застерегли від вживання будь-яких наркотиків.

Обговорили гості в погонах з дітками і правила безпечної поведінки на дорозі та вулицях. Аби учні добре закріпили знання, їм роздали спеціальні буклети та розмальовки, в яких в ігровій формі зазначені основні норми безпечної поведінки.

До повчальних занять долучилися й працівники служби у справах дітей Теребовлянської райдержадміністрації та священнослужитель.

Школярі не тільки слухали, а й активно брали участь у бесіді та задавали питання. Цікавило підлітків, як поводитись та діяти в тій чи іншій ситуації, хто нестиме відповідальність за проступки неповнолітніх, які права мають діти.

Подібні зустрічі триватимуть й надалі, адже правова культура дуже важлива для підростаючого покоління.

Вам також може сподобатися