В області знову промишляють псевдопрацівники соціальної служби

polizВпродовж доби від рук одних зловмисників потерпіло двоє жителів Тернопільщини. Як наслідок, пройдисвіти видурили близько 17 000 гривень.

Як розповів заявник, невідомі особи видурили в його сусідки 1929 року народження власні заощадження. Того дня у помешканні старенької жительки Борщова пролунав дзвінок у двері. На порозі стояли двоє невідомих жінок, які представилися працівниками соціальної служби. Спочатку аферистки увійшли в довіру, а потім розповіли старенькій історію, про те що сьогодні вони мають можливість поміняти українські гривні на іноземну валюту за вигідним курсом. Пенсіонерка погодилась та віддала пройдисвітам 3500 гривень, а взамін отримала сувенірні купюри.

Після успішної афери шахраї покинули помешкання та попрямували у невідомому напрямку. Старенька зрозуміла, що стала жертвою злочинців, коли все розповіла сусідові

Через деякий час на лінію “102” надійшло ще одне аналогічне повідомлення від 93-річної мешканки Чорткова. Краянка повіривши псевдопрацівникам віддала 13000 гривень.

За фактом шахрайства поліцейські відкрили кримінальне провадження відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігаються жителів Тернопільщини не вірити особам, які намагаються різними способами заволодіти вашими заощадженнями.

Пам’ятайте, працівники державних установ не будуть приходити до вашої оселі та пропонувати здійснити певні дії з вашими коштами. Ця схема шахраїв, які користуються похилим віком стареньких.

Поліцейські просять мешканців краю розповісти своїм батькам, родичам та близьким про такі випадки, аби рідні не потерпіли від рук аферистів.

Вам також може сподобатися