На Тернопільщині прокурори спілкувались з молоддю про корупцію та шляхи її подолання

IMG-1422Працівники місцевих прокуратур та прокуратури області на виконання пункту 1 спільного наказу Генеральної прокуратури України та Міністерства освіти і науки України від 13 жовтня 2017 року №289/1375 «Про співпрацю та комунікацію між відомствами» упродовж I кварталу 2018 року провели низку освітніх заходів у навчальних закладах Тернопільської області.
Зокрема, такі заходи проведено у 5 вищих навчальних закладах області, 10 гімназіях, 6 ліцеях, 4 училищах, 3 коледжах, 1 колегіумі, 79 загальноосвітніх школах, 1 школі-інтернат.
Прокурори розповіли учням та студентам про права та обов’язки, визначені у Конституції України та інших нормативних актах, у тому числі права та обов’язки неповнолітніх, про відповідальність за різні види адміністративних та кримінальних правопорушень. Під час занять розглядались питання специфіки роботи прокурора та повноваження інших правоохоронних органів, притягнення правопорушників до відповідальності. Студенти та учні ознайомилися з ситуативними прикладами із практичної роботи прокурорських працівників та отримали кваліфіковані відповіді на поставлені запитання.
Окремо хочеться відзначити активність студентів та учнів в обговоренні вказаних питань, їх життєву позицію у несприйнятті корупції як явища та у вирішенні питань її подолання.
Такі ж заходи будуть проводитимуться і надалі. Органи прокуратури області відкриті для спілкування та діалогу з різних питань правозахисної діяльності.

Вам також може сподобатися