На Тернопільщині триває весняна призовна кампанія

789Порядок та умови призову юнаків на строкову службу, поважні причини неприбуття та підстави для надання відстрочок, організацію роботи призовних комісій та гарантії соціального захисту, які надаються призовнику під час проходження військової служби обговорили сьогодні у Тернопільському обласному військовому комісаріаті.

На важливості військової підготовки, конституційному обов’язку та патріотизмі наголосив голова обласної призовної комісії, заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Юрій Юрик. Також він зазначив, що надзвичайно важливо аби люди, яких призивають з Тернопільської області, відповідали вимогам: «Важливо аби призовники були здоровими, мали патріотичну мотивацію і хотіли захищати свою країну. Це добра нагода для всіх молодих людей, патріотів, членів громадських патріотичних організацій все-таки навчитися добре захищати Україну, не перебуваючи у зоні АТО. Головне аби ті хлопці, яких призивають, прийшли все ж таки на дільниці та були готовими і вмотивованими навчитися добре захищати свою країну».

За порушення правил військового обліку, неявку за викликом до військкомату без поважних причин, несвоєчасне подання відомостей про зміну місця проживання, навчання, освіти, місця роботи і посади призовники притягуються до адміністративної відповідальності.

Вам також може сподобатися