На координаційному комітеті соціальні партнери обговорили проект Програми зайнятості населення Тернопільської області на 2018-2020 роки

1У залі засідань Будинку профспілок у м. Тернополі відбулося чергове засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення, членами якого є представники роботодавців, профспілок та органів влади краю. На обговорення сторін соціального партнерства будо винесено проект Програми зайнятості населення Тернопільської області на 2018-2020 роки.
Презентуючи проект Програми, начальник відділу з питань праці та організаційної роботи департаменту соціального захисту населення ОДА Володимир Скалько зазначив, що Програма зайнятості населення Тернопільської області на найближчі три роки визначає основні напрямки реалізації державної політики зайнятості, заходи і шляхи розв’язання проблем у сфері зайнятості населення області та передбачає консолідацію зусиль усіх сторін соціального діалогу, що спрямовані на підвищення рівня економічної активності населення на регіональному ринку праці, сприяння його продуктивній зайнятості та соціального захисту від безробіття. У Програмі проаналізовано стан ринку праці області за 2017 рік та перспективи на період до 2020 року, враховано динаміку процесів, що відбуваються на ньому.
«Метою програми зайнятості населення Тернопільської області до 2020 року є зниження рівня безробіття, реалізація законного права громадян на працю, збереження діючих і створення високопродуктивних та високооплачуваних робочих місць, посилення мотивації до праці, підвищення рівня конкурентоспроможності населення, забезпечення відповідності трудових ресурсів вимогам сучасних виробництв, зниження професійно-кваліфікаційного дисбалансу між попитом та пропозицією на ринку праці», – поінформував доповідач.
«Пропоную включити в проект Програми перелік заходів, виконання яких сприятиме зайнятості населення, в тому числі окремих категорій громадян, які потребують додаткових гарантій на ринку праці, сільських жителів, а також стимулюванню роботодавців створювати нові робочі місця та укомплектовувати їх претендентами з числа зареєстрованих безробітних.
Очікуємо, що послугами служби зайнятості щорічно за 2018–2020 роки скористаються від 47,5 до 47,7 тисяч осіб, з них за сприянням служби зайнятості будуть працевлаштовані від 26,1 до 26,3 тисячі осіб, в тому числі по 10 тисяч зареєстрованих безробітних. До тимчасової зайнятості буде залучено по 3,2 тисяч осіб, – зазначив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук. – Для задоволення кадрових потреб роботодавців плануємо щорічно організовувати професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації біля 2 тисяч безробітних».
Інші члени Комітету також висловили свої зауваження та пропозиції до проекту Програми зайнятості населення Тернопільської області на 2018-2020 роки, які будуть враховані в остаточному її варіанті.

Вам також може сподобатися