Призовників Тернопільщини відправили до війська

armyУрочиста відправка призовників області на проходження строкової військової служби у Збройних силах України відбулася 12 квітня, на території збірного пункту  Тернопільського обласного військового комісаріату. Хлопців проводжали родичі та близькі. Представники духовенства поблагословили їх в добру путь, освятивши свяченою водою. З напутніми словами та побажаннями до призовників звернувся голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.
«Cьогодні як ніколи Україна потребує мужніх висококваліфікованих кадрів, які хочуть та можуть поповнити ряди органів державної влади, силових структур, Збройних сил України, Національної поліції та Служби безпеки України. І важливим етапом у житті кожного чоловіка, безперечно, є строкова служба в Збройних силах України, — зазначив очільник області. — Впродовж багатьох років наша армія знищувалася і лише зараз, крізь призму трьох років російської агресії, ми почали відновлювати Збройні сили на території України. Приємно констатувати, що у рядах військовослужбовців 44-тої тернопільської артилерійської бригади понад 5 тисяч військовослужбовців, виконуючи бойові завдання на Сході України проявили максимум героїзму для того, аби сьогодні ми мали сміливість говорити про те, що на прикладі цієї частини відновлюється вся українська армія».
До слова, на даний момент військові частини продовжують відновлюватися у Чорткові, Теребовлі й Тернополі. Як наголосив Степан Барна, сьогодні держава максимально підтримує Збройні сили України.
«Служба у війську – це нелегке випробування, але я переконаний, що ви пройдете його з гідністю та повернетеся додому змужнілими, більш стійкішими та впевненішими у собі. Дякую вашим батькам, за те, що вони виховали вас такими й підтримали у час вашого становлення», — підсумував голова Тернопільської облдержадміністрації.
Нагадаємо, для громадян, які не здобули вищої освіти, термін строкової служби становить 18 місяців. Призовники з вищою освітою служитимуть 12 місяців. У Збройних силах вони будуть направлені до навчальних підрозділів, де опановуватимуть військовий фах. Участь в АТО військовослужбовці строкової служби не братимуть.

Вам також може сподобатися