У Тернополі відбувся восьмий фестиваль-конкурс духовної музики «Я там, де є благословення»

j71-5565-blagoslovinnia-21-220418Впродовж 21 – 22 квітня у Тернополі тривав Міжнародний фестиваль-конкурс духовної пісні та камерної музики «Я там, де є благословення». Близько 500 конкурсантів цьогоріч взяли участь у заході, серед яких професійні виконавці та колективи різних християнських конфесій з України, Грузії та Польщі.

Міський голова Тернополя Сергій Надал привітав учасників міжнародного фестивалю та подякував усім, хто долучився до проведення цього дійства.

«Фестиваль-конкурс духовної пісні у Тернополі став справжньою традицією, без якої неможливо уявити наше місто, як і без духовності – український народ. Саме духовна пісня несе людям Слово Боже у його найкращому пісенному і музичному прояві, а Боже Слово дає українцям Віру, яка допоможе зупинити ворога та розбудовувати незалежну християнську Україну, – наголоcив Сергій Надал. – Також хочу нагадати, що Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій України оголосила 2018 рік роком Божого Слова в Україні».

Дипломами та цінними подарунками за I місце буди нагороджені: фольклорний ансамбль «Елеса» центру культури (Грузія); жіночий вокальний ансамбль «Муза» Теребовлянського вищого училища культури; Муніципальний Галицький камерний оркестр, диригент – Народний артист України Василь Феленчак; Єлизавета Фаріон та Тамара Воробець, вихованки Тернопільської музичної школи №1 ім. Василя Барвінського.

Гран-прі фестивалю виборов народний аматорський хоровий колектив «Acsios» Тлумацького народного дому Івано – Франківської області (художній керівник Наталія Михайленко)

Фестиваль-конкурс духовної «Я там, де є благословення» традиційно проводиться спільно з духовенством міста за підтримки міського голови Тернополя та Міністерства культури України.

Вам також може сподобатися