Міжнародний Центр ЮНЕСКО більше 8-ми років допомагає Тернопільщині

DSCN9462Вже більше 8- ми років Міжнародний Центр ЮНЕСКО ,що на Тернопіллі, має за честь, співпрацювати з людьми доброї волі,французами, Франсуа Блянше та Юджину Рулоном, та очолюваними ними організаціями “Веселі черевички” та “Вандее- Україна “.
Кожен рік ,сотні волонтерів цих громад збирають  десятки тонн гуманітарних вантажів, які ми доправляємо в Україну та безкоштовно передаємо лікувальним та соціальним закладам та потребуючим допомоги людям. За весь період ,це близько 500 тон медичного обладнання, меблів,одягу та взуття,інвалідного обладнання ,тощо. Правда ,в людській доброті ,це невимірно багато. По особливому це розуміють ті, кому така поміч ,життєво необхідна.
Пригадую , коли в серпні “важкого” 2014 року ,наші французькі друзі, чи не одні з перших, надали величезну допомогу Львівському військовому шпиталю, де проходили лікування, після важких поранень, наші воїни.
Більше сорока лікарень області та в Україні отримали подібні вантажі , які повсякденно використовують для потреб хворих. Це і міські ,районні та обласні медичні заклади,геріатричні установи та дитбудинки. На кошти французьких добродійників проведено ремонт харчоблоку обласної психіатричної лікарні ,встановлено обладнання кухні та замінено 30 вікон. Шумській районній лікарні подаровано автомобіль швидкої допомоги. Надається адресна допомога сім’ям, де є важкохвора дитина. Це далеко не весь перелік справ ,які ми разом робимо на благо України.
Ми вдячні міському голові Тернополя Сергію Надалу ,за завжди теплий прийом наших французьких партнерів та підтримку Центру.Думаю в скорім часі можливе  налагодження партнерства між нашими містами.

DSCN9461

DSCN9459
Віталій Семенюк  Директор ТОВМЦВП ЮНЕСКО

Вам також може сподобатися