Сьогодні стартує реєстрація на ЗНО в магістратуру

3ffa80a9f0c62c1feb057979da7aac9c65e9b5d6Сьогодні, 14 травня, починається реєстрація абітурієнтів, які цього року вступатимуть до магістратури за технологією ЗНО. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Міністерства освіти і науки України.

“Це стосується вступників на спеціальності галузей знань “Гуманітарні науки” (крім спеціальності “Філологія”), “Соціальні та поведінкові науки”, “Журналістика”, “Право”, “Сфера обслуговування” та “Міжнародні відносини”, – зазначили у МОН.

Зокрема, вступники до магістратури за спеціальностями “Право” та “Міжнародне право” складатимуть єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови – англійської, або німецької, або французької, або іспанської, а також єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) з Права та Загальних навчальних правничих компетентностей.

Поряд з цим, вступники до магістратури за спеціальностями галузей знань “Гуманітарні науки” (крім спеціальності “Філологія”), “Соціальні та поведінкові науки”, “Журналістика”, “Сфера обслуговування” та “Міжнародні відносини” (крім “Міжнародне право”) складатимуть лише ЄВІ з іноземної мови, зазначили у МОН.

“Єдиний вступний іспит з іноземної мови матиме 2 складові – це “Читання” та “Використання мови”. При цьому такі складові, як “Писемне мовлення” та “Розуміння мови на слух”, застосовуватись у тесті для магістратури не будуть”, – підкреслив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

У свою чергу ЄФВВ передбачає виконання екзаменаційної роботи, що містить два блоки:

тест загальних навчальних правничих компетентностей (ТЗНПК). Він включає тестування таких компетентностей: аналітичне мислення, критичне мислення, логічне мислення;
тест з права. Він включає тестування з 8 базових правничих дисциплін: конституційне, адміністративне, цивільне, цивільне процесуальне, кримінальне, кримінальне процесуальне право України, міжнародне публічне право та міжнародний захист прав людини. Останні дві дисципліни були включені в програму тесту цього року вперше.

Також повідомляється, що реєстрація вступників для складання ЄФВВ та ЄВІ триватиме до 18-ї години 5 червня.

“Для реєстрації необхідно звернутись до приймальної комісії одного із закладів вищої освіти, в якому вступник має намір взяти участь у конкурсному відборі. Результатом реєстрації є отримання екзаменаційного листка”, – зазначили у міністерстві.

Основна сесія ЄВІ проводиться 11 липня, ЄФВВ – 13 липня. Початок процедури о 10:00. Допуск учасників до пункту тестування триватиме з 9:15 до 9:50.

“Результати основної сесії ЄФВВ та ЄВІ будуть розміщені на інформаційних сторінках не пізніше 14 календарних днів з дня їх проведення”, – додали у МОН.

Прийом заяв та документів до вишів для тих, хто проходитиме тестування за технологією ЗНО, триватиме з 2 липня до 26 липня. На бюджет надання рекомендацій для зарахування відбудеться до 13 серпня, а саме зарахування – до 20 серпня (12:00), додали у міністерстві.

Нагадаємо, станом на 26 квітня поточного року для участі в ЗНО-2018 зареєструвались близько 336 тисяч осіб.

Джерело: http://www.unn.com.ua

Вам також може сподобатися