У кафедральному соборі Святих Костянтина та Єлени в Тернополі зустріли храмове свято

34398091_1866381796757807_3390478845961306112_nПравославна Церква вшановує пам’ять царя Костянтина та його матері, блаженної цариці Єлени – легендарних святих IV віку. Саме на їхню честь у Тернополі зводиться величний кафедральний собор в давньовізантійському стилі.

Днями біля мурів майбутнього собору відбулось храмове свято. На богослужінні були присутні перші особи міста – міський голова Тернополя Сергій Надал, представники депутатського корпусу різних рівнів, ректори та представники місцевих ВУЗів, творча інтелігенція, численні парафіяни та паломники.

– На запрошення Високопреосвященнійшого архієпископа Нестора розділив радість молитви до святих рівноапостольних Костянтина та Єлени та спільної молитви за мир і створення в Україні єдиної помісної православної церкви. Третього червня Православна Церква вшановує їх пам’ять і саме на їхню честь у Тернополі зводиться величний собор, головний храм Тернопільської єпархії православної церкви Київського патріархату, – розповів очільник міста Сергій Надал.

Вам також може сподобатися