На пляжі «Циганка» встановили рятувальний пост

ryatuvalniki-3Четверо сертифікованих рятувальників працюватиме в Тернополі на пляжі “Циганка”. Про це розповів заступник директора КП «Об’єднання парків культури та відпочинку» Тарас Дячун. Працюватимуть вони позмінно. Графік роботи у будні дні з 11.00 до 21.00 год, у вихідні – з 09.00 до 21.00 год.

Територія, де тернополяни мають змогу купатися на пляжі «Циганка», обгороджена буйками та огороджувальною сіткою. Напередодні рятувально-водолазна служба провела обстеження дна озера. Відтак після буїв глибина сягає двох метрів, а до них – 1,5-1,7м, що цілком відповідає усім вимогам. Протяжність берегової лінії становить близько 280 метрів.

«Перед роботою ми проходили курси рятувальників, де нас навчали надавати першу медичну допомогу, користуватись необхідним інвентарем, яким облаштований рятувальний пост, – розповідає один із рятувальників пляжу «Циганка» Тарас Палагній. – Зараз ми проводимо профілактичні бесіди з людьми щодо безпеки на воді та попереджуємо, щоб вони не запливали за буйки».

До слова, на облаштування рятувального пункту на пляжі «Циганка» з міського бюджету виділено понад 100 тисяч гривень. Також найближчим часом для рятувальників планується купити моторний човен.

Вам також може сподобатися