У Тернополі зростуть місцеві податки

gryvnyaЗатверджено рішення про встановлення місцевих податків і зборів, яке вступає в дію з 1 січня 2019 року.

Відповідно до прийнятого рішення, ставки податку на нерухомість та земельного податку, а також пільги, які були прийняті раніше, викладені згідно із Типовими рішеннями, будуть збережені у 2019 році, а ставку єдиного податку для платників 2-ої групи пропонується збільшити з 15 до 20 відсотків.

За рахунок цього додаткове надходження до бюджету міста у 2019 році становитиме понад 11 млн. грн, що послужить відповідним фінансовим ресурсом для вирішення потреб громади міста, пише сайт ТМР.

Окрім цього, рішенням пропонується збільшити ставку збору за місця для паркування транспортних засобів з 0,015 до 0,02 відсотків від мінімальної зарплати встановленої на 1 січня 2018р. і площі земельної ділянки, за максимальної ставки, передбаченої ПКУ – 0,075, а також передбачається звільнення у 2019 році суб’єктів індустріального парку від сплати земельного податку.

Оскільки у Тернополі на вул. Микулинецькій заплановано облаштування індустріального парку, завдяки якому будуть створені нові промислові виробництва та додаткові робочі місця, хорошим стимулом для залучення інвесторів стане земля, звільнена від оподаткування – пояснюють у мерії

Вам також може сподобатися