У Тернополі відбувся інтерактивний захід «Місто професій» та «Фестиваль вакансій для ветеранів АТО»

36420553_10204487146415489_8652895041578074112_nУнікальне інтерактивне містечко, в якому діти визначалися з обранням майбутньої професії, розгорнулося у парковій зоні Тернополя. Паралельно діяв й ефективний майданчик для спілкування між роботодавцями та колишніми бійцями АТО, які сьогодні перебувають у пошуках нової перспективної роботи.
Інтерактивний захід «Місто професій» та проект «Фестиваль вакансій для ветеранів АТО» відбулися 30 червня у парку ім. Т. Шевченка.
Враховуючи те, що країна перебуває у стані війни, організатори заходу прийняли рішення інтегрувати можливість працевлаштування ветеранів АТО у проект «Місто професій». Військові мали змогу дізнатися про актуальні вакансії та особливості функціювання ринку праці. Для них відбулися презентації професій та спеціальностей, ярмарок кар’єри, анкетування ветеранів.
Натомість «Місто професій» проходить в Україні вже вп’яте. Цьогоріч організатори запланували відвідини понад 70 міст й очікується, що учасниками стануть понад 1 млн. маленьких українців. Нагадаємо, до участі у вказаній інтерактивній грі запрошуються діти віком від 2 до 18 років.
На вході до імпровізованого містечка учасник реєструється, отримує паспорт, можливість обрати собі професію й відразу ж «влаштуватися на роботу». Всі матеріали для навчання — справжні. Майбутні будівельники працюють зі справжньою цеглою, хірурги накладають шви на шматку сирого м’яса, вогнеборці гасять заздалегідь розведене багаття.
За сумлінну працю юні працівники отримують заробітну плату, за яку можуть придбати собі щось у спеціальній крамниці солодощів та подарунків.

Довідково:

Організатором «Фестивалю вакансій для ветеранів АТО» є Громадська організація «Міжнародний Альянс Братерської Допомоги» та Центр працевлаштування та перекваліфікації ветеранів.
Організатори національного проекту «Місто Професій» —Благодійний фонд «Місто професій» спільно з Тернопільською обласною державною адміністрацією.

Вам також може сподобатися