Більше півсотні кухарів змагатимуться у Тернополі за “Золотий ніж”

Pastry-ChefКулінарний кубок Західної України відбудеться у Тернополі 7-8 липня. Кухарі та су-шефи з різних міст України змагатимуться на ньому за звання кращого кухаря, який отримає  «Золотий ніж» та право взяти участь у Супер Кубку України з Кулінарії-2018 в Одесі.

Організатори заходу вже підтвердили участь у конкурсі майже п’ятдесятьом заявникам. Є представники з Києва, Харкова, Львова, Одеси, Івано-Франківська, Дніпра, Кам’янського, Запоріжжя, Рівного, Тернополя, Луцька, Трускавця, Чернівців та інших міст. Серед учасників будуть не тільки кухарі та помічники шефів з досвідом, а й початківці. Наприклад, на Кубок приїде 16-річна дівчина зі столиці, яка вже здобула перемогу у подібному заході.

Кулінарний кубок проходитиме в рамках тернопільського фестивалю «КоропФест» у парку імені Тараса Шевченка. Сьомого липня учасники повинні будуть показати свої вміння в одній або декількох номінаціях, залежно від їх вибору. Усього буде п’ять номінацій: салат, холодна закуска, гаряча закуска, перша страва, основна страва. Темою Кубку обрали сучасну українську кухню, зокрема, страви з риби. На приготування страви виділяється 45 хвилин, плюс 10 хвилин на підготовку необхідного інвентаря та інгредієнтів і 5 хвилин – на прибирання робочого місця. Великогабаритним обладнанням – холодильником, індикаційними плитами, конвектоматом, столом із нержавійки, дошками для приготування, столами з мийками, жарочною шафою учасників забезпечують організатори. А дрібний інвентар, який може знадобитися для приготування – ножі, посуд для презентацій – вони везуть власний. Також самостійно закуповують необхідні для обраної страви продукти.

У кожній із п’яти номінацій судді визначать по три переможці. Вони отримають відповідні кубки: «Золотий ніж», «Срібний ніж» та «Бронзовий ніж». Переможців першого етапу оголосять 8 липня. Того ж дня, всі п’ятеро кухарів, які отримали «Золотий ніж», змагатимуться між собою у номінації «Чорний ящик». Кожен отримає однаковий набір продуктів і матиме 15 хвилин на обдумування рецепту і 45 хвилин на приготування. Переможець Кубку отримає головний приз – безкоштовну поїздку в Одесу на Супер Кубок України з Кулінарії- 2018. А кому вдасться перемогти на Супер Кубку – безкоштовно поїде у гастротур в Іспанію.

Кулінарні вміння учасників Кубку Західної України оцінюватимуть 15 суддів. До складу журі увійшли кращі шеф-кухарі та бренд-шефи України, які є представниками Асоціації шеф-кухарів України, Кулінарної Академії Шеф-кухарів України та інших професійних організацій, сертифікованими міжнародними суддями Всесвітньої асоціації кухарів. Приготовані страви вони судитимуть за смаком, презентацією та чистотою при роботі. За кожну позицію виставлятиметься певна кількість балів. Максимально один учасник за одну страву зможе набрати 100 балів.

Відкриття Кулінарного Кубку Західної України та початок змагань відбудеться 7 липня о 12.00 на літній сцені у парку імені Тараса Шевченка. Фінальний конкурс у номінації «Чорний ящик» проходитиме 8 липня з 12.00 до 14.00. Церемонія нагородження переможця Кубку – о 15.00. Вхід для глядачів – вільний.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися