Про роботу поліції відзвітував головний поліцейський Тернопільщини

pr2Відкритість роботи поліції, відкритість спілкування з учасниками кримінального процесу – із заявниками,  потерпілою стороною чи підозрюваною – одне з основних досягнень в реформуванні поліції за три роки роботи, – про це заявив на зустрічі з журналістами керівник головного управління Національної поліції Тернопільщини Олександр Богомол. Налагоджена співпраця поліції і з представниками “четвертої влади”.

– Будь-яку інформацію ми намагаємося давати максимально повно та відкрито, а де можемо-максимально швидко. Ми за відкритість, адже така співпраця допомагає не лише оперативно доносити інформацію мешканцям міста та області, але й іноді допомагає у розкритті правопорушень.

Від початку створення Нацполіції, каже очільник відомства, на території Тернопільської області було реалізовано багато проектів як загальноукраїнських, так і місцевих, які ми започаткували на території області.

– Наш проект “поліцейська станція” був прийнятий по Україні і є вже розпорядчі документи Нацполіції про запровадження такого проекту по всіх областях. В багатьох регіонах уже такі станції працюють.

Зупинятися на досягнутому та зробленому Тернопільщина не збирається. Уже найближчим часом планується відкриття ще чотирьох поліцейських станцій. А новинкою та родзинкою у роботі в цьому році повинна стати презентація та початок роботи спецпідрозділу КОРД.

– Тиждень тому наш КОРД завершив спецнавчання за серйозною двомісячною програмою під Києвом. З двадцять одного бійця вісімнадцять вже мають відповідні сертифікати, вже в строю та готові працювати.

За три роки, стверджує Олександр Богомол, відбулися і інші важливі зміни в поліції. Одна з них – модернізація кол-центру лінії 102. На сьогодні при обласному управлінні Нацполіції працює позмінно16 операторів та троє диспетчерів, які приймають дзвінки зі всієї області, від усіх операторів мобільного зв’язку.

– Швидкість прийому та передача інформації нарядам, які заступають на чергування, постійно вдосконалюється. Диспетчерські пункти, які працюють в головному управлінні, у відділах та відділеннях поліції підключені до системи “Цунамі”. І ми всю інформацію за кілька секунд роздаємо всім нарядам, які залучаються до реагування.

Сервісні центри, експертна служба, детективні відділи, система охорони громадського порядку, система відеоспостереження – це лише частина тих нововведень, які уже реалізовані не лише в Тернополі, але й по всій Україні з моменту реорганізації та створення Нацполіції.

Не оминули під час прес-конференції і питання стратегії відновлення цілісності України і деокупації Донбасу. Керівник поліції запросив журналістів долучитися до цього важливого питання, вносити свої пропозиції та бачення розвитку нашої держави, бо лише спільна мета та підтримка населення дозволить возз’єднати нашу державу і припинити “неоголошену” війну на сході.

Вам також може сподобатися