На Тернопільщині є можливість попрацювати сезонно

rabotnik-v-teplitsu-uhod-za-ogurtsami-i-pomidoramiОдним із дієвих напрямів активної політики зайнятості населення є організація Тернопільською обласною службою зайнятості громадських та інших робіт тимчасового характеру, який реалізується у співпраці з місцевими органами влади і роботодавцями на підставі відповідних договорів. Щороку між службою зайнятості Тернопільщини та органами місцевого самоврядування і роботодавцями на понад 30 видів робіт укладається більше 300 договорів на організацію громадських робіт.
Лише за 6 місяців 2018-го служба зайнятості Тернопільщини уклала 137 таких договорів, згідно з якими місця праці мали 396 осіб. На їх проведення було витрачено 550,6 тис. грн Фонду та 571,1 тис. грн коштів місцевих бюджетів.
1327 осіб взяли участь у роботах тимчасового характеру.
Оскільки Тернопільщина є аграрною областю, більшість підприємств, розміщених у сільській місцевості, займаються обробітком посівних площ, вирощуванням сільськогосподарських культур, садівництвом, городництвом, відтак найбільша потреба у тимчасових працівниках припадає саме на весняно-осінній сезон.
До прикладу: співпраця Бучацького районного центру зайнятості з ТзОВ «Бучачагрохлібпром», що виробляє та реалізує сільгосп- та молокопродукцію. Упродовж 2017-2018 років було створено 456 тимчасових робочих місць для виконання сільськогосподарських робіт на території Бучацького району, 440 з яких укомплектовані за сприяння Бучацького РЦЗ. На посівний сезон, на час догляду за посівами та збору урожаю підприємство мало потребу в овочівниках, підсобних працівниках, слюсарях-ремонтниках с/г техніки тощо.
Плідно взаємодіяв Бережанський райцентр зайнятості з приватним підприємством «Агроспецгосп», де на консервному заводі переробляють овочеву та плодово-ягідну сировину, вирощену на полях фірми. У 2017-му та за 6 місяців 2018 року до тимчасових робіт на заводі було залучено майже 360 безробітних.
Взаємовигідна співпраця Гусятинського райцентру зайнятості з ПАП «Аркадія», яке в обробітку має понад 3050 га площ під посіви зернових культур, цукрових буряків, сої, ріпаку, соняшнику та садівництво. Минулоріч та в січні-червні ц.р. 59 безробітних отримали тимчасову роботу на агропідприємстві. Також, згідно з договорами на проведення громадських робіт, у весняно-осінній сезон 34 шумчанина працювали у фермерському господарстві «Івашенюків» та 30 безробітних з Підволочиського району мали роботу в ТОВ «Агро-Рось».
До слова: організація та участь у громадських роботах – вигідна і роботодавцям, і безробітним.
Роботодавці – мають можливість оперативно задовольнити тимчасові потреби у кадрах, оцінити їх професійні здібності та якості для вирішення питання подальшого постійного працевлаштування, реальна економія коштів.
А для учасників громадських робіт – джерело доходу у час пошуку роботи, на час такої праці поширюються соціальні гарантії, зберігається право на виплату допомоги по безробіттю, період участі у згаданих роботах зараховується до страхового стажу. Це реальний шанс отримати постійне місце праці, адже щороку після участі в громадських та інших тимчасових роботах до третини безробітних продовжують трудитись на постійній основі.

Вам також може сподобатися