В Україні стрімко дорожчає м’ясо

myasoВ Україні стрімко дорожчає м’ясо. За рік вартість м’яса зросла на чверть, втім, найбільше в ціні додав саме наш національний продукт – свинина. А все тому, що в Україні її майже не виробляють, в основному імпортують.

Про це повідомляє segodnya.

З початку року свинина дорожчала щомісяця – на відсоток. З січня по липень її завезли в Україну на 15,5 мільйона доларів. Найбільше з Німеччини, Нідерландів і Данії. І вітчизняна свинина влітає покупцям в копієчку. Кіло сала – 95 гривень.

Віктор каже: свинину на продаж беруть в Білій Церкві. Тамтешній постачальник ціни піднімає повільно, але постійно. Стверджує, утримання тварин щодня дорожчає.

Продавці зізнаються: до осені свинина буде стабільно дорожчати, принаймні, про це їм кажуть виробники в регіонах.

Раніше повідомлялося, що найактивніше серед усіх сортів м’яса в Україні виробляється курятина, споживання якої зростає з кожним роком – продукція вітчизняних птахофабрик користується попитом як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках.

Джерело: ukr.segodnya.ua

Вам також може сподобатися