Пенсіонерка з Шумщини втратила через довіру 22 тисячі гривень

gryvnВпустила невідомих до свого помешкання, а вони виявилися шахраями: така прикра пригода трапилася з 79-річною мешканкою села Потуторів. Жінці розповіли байку про грошову реформу та викрали заощадження.

Невідомі особи зайшли на подвір’я старенької 27 липня. Представилися працівниками соцслужб і запевнили жінку що обмінюють старі гривневі купюри на нові. Пенсіонерка запросила незнайомок до хати та стала витягати зі сховків гроші. Поклала на стіл 22 тисячі гривень, а сама вийшла на хвильку з помешкання. Коли повернулася, аферисток в хаті вже не було як і заощаджень. Шумчанка лише побачила, як від її воріт від’їжджає сіра автівка. Потерпіла поспішила до сільського старости, а вона зателефонувала в поліцію. За фактом шахрайства відкрите кримінальне провадження.

Поліцейські вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям. Якщо до вас завітали підозрілі особи, котрі назвалась працівниками будь-якої державної чи комунальної установи, в першу чергу попросіть їх пред’явити посвідчення, також зателефонуйте на підприємство, аби з’ясувати усі законні обставини такого візиту.

Про чужинців, що завітали до Вашого села чи містечка, та ходячи по домівках пропонують товар чи просять допомоги чи називають себе соціальними працівниками, варто негайно повідомити поліцейським, дільничному інспектору чи сільському голові. Працівники поліції ретельно перевірять дану інформацію.

Якщо ж непрохані гості переступили поріг намагайтеся якомога швидше спровадити їх за двері, ні в якому разі не витягуйте зі сховку гроші, навіть якщо незнайомці стоять біля порогу. Хитрі злодії розраховують побачити сховок, аби згодом непомітно викрасти кошти.

Будьте обачними!

Вам також може сподобатися