Парад кіз та конкурс рогатих красунь: Тернопільщина запрошує на фестиваль

hgfkУ містечку Козова Тернопільської області відбудеться «КозаФест». Це вже третій такий фольклорний аграрно-мистецький фестиваль.

Як повідомили IA ZIK організатори, головною дієвою особою свята буде коза. Тварини дефілюватимуть перед гостями, а супроводжувати моделей будуть їхні господарі.

За словами організатора «КозаФесту» Володимира Яреми, фестиваль запровадили, щоб популяризувати містечко Козова. Свято вирішили присвятити козі. Адже назва містечка й навіть прізвища жителів свідчать про те, що цю тварину тут неабияк шанували.

Організатори з’ясували, що назви населених пунктів, які містять у собі згадку про козу, популярні і в Україні, і в Європі. Усіх мешканців таких сіл і містечок, хто забажає, запрошують на фестиваль на Тернопільщину.

Зараз триває реєстрація козоводів, які хочуть представити своїх кіз-красуньок. Господарі тварин ретельно готуються – на святі їхні домашні улюблениці будуть прикрашені яскравими стрічками, бантами та квітами. А серед найгарніших оберуть рогату міс фестивалю.

Ключовою подією стане парад кіз. Він розпочнеться від скульптури кози, яку встановили на минулому фестивалі.

Рогата красуня зображена у натуральний розмір, з коралями і дзвіночком на шиї, із сережкою у вусі. Передньою ногою кумедна тваринка сперлася на камінь, на якому висічено гасло «КозаФесту»: «Там, де коза ходить, земля добре родить».

Створили пам’ятник скульптор з Тернополя Дмитро Пилип’як і місцевий коваль Віталій Комонько. Вважають, що якщо потерти кованій козі роги, то це принесе удачу.

Відбудеться «КозаФест» уже цієї неділі, 12 серпня. Початок – о 13 годині.

zik.ua

Вам також може сподобатися