Тернополянин переказав аферистам круглу суму

512db5a-telefonНайчастішим способом шахрайства являється викрадення коштів з банківських карток. Громадяни потерпають від зловмисників, які через телефон або Інтернет зловживаючи довірою отримують доступ до даних банківських карток. Як показує досвід, шахраї виманюють банківські дані по телефону, входячи в довіру використовуючи при цьому психологічні прийоми.

Черговий факт заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою задокументували працівники Тернопільського відділу поліції. Як повідомив житель обласного центру, він став жертвою аферистів.

За словами тернополянина до нього зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником служби безпеки банку. Аферист повідомив про несанкціоноване втручання в систему фінустанови невідомими особами, в результаті чого кошти краянки в небезпеці. Пройдисвіт запевнив власника карткового рахунку що гроші можна вберегти, але для цього їй необхідно перерахувати готівку на інший активний рахунок або на мобільний телефон додзвонювача.

Потерпілий за підказками псевдопрацівника зняв готівку в банкоматі, а потім за допомогою терміналу поклав 7000 гривень на два номера мобільного зв’язку. Вже через годину до краянина повернувся здоровий глузд: пенсіонер збагнув, що кошти переказав незнайомцю. За допомогою звернувся до поліцейських.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 частини Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Вам також може сподобатися