Зошитів та ручок тепер першокласникам можна не купляти

dsc02049Оскільки уряд змінив систему початкової освіти, і вже з 1 вересня першачки підуть в якісно нову школу, то і вимоги до неї змінюються- детальніше про це довідались журналісти Чортків.Онлайн.

Начальник обласного управління освіти та науки Ольга Хома розповіла про те, який набір повинні мати цьогорічні першокласники. Основне, каже, що тепер дітям не потрібні зошити, ручки, обкладинки для зошитів та підручників.”

– Учні повинні мати речі, які стосуються мистецької складової, – фарби, пензлики, пластилін, кольоровий папір, альбом для малювання, ножиці, клей, кольорові олівці, картон, – перераховує вона. – Можливо, на заняття потрібно буде мати ще два зошити в клітинку. Але про це вчитель скаже тоді, коли почнеться навчання. Носити портфель буде значно легше. Гора підручників відміняється. Не буде окремо книг з математики, букваря.

Натомість, 1 вересня на столах першокласників мають лежати посібники, які розроблені Міністерством освіти спеціально для програми нової української школи.

– Ми відходимо від тої практики, коли на уроці учні у зошитах з друкованою основою виконували одне і те ж завдання. Тепер кожен вчитель сам складає план уроку та пропонує різні вправи. Гроші на придбання дидактичного матеріалу та комп’ютерного забезпечення отримала кожна школа. Уроки будуть інтегровані, обіцяють, що навчання буде цікавим.

Джерело: te.20minut.ua

Вам також може сподобатися