Тернополяни долучалися до благодійного заходу і тим самим рятували життя маленької Тоні

64dee81bc9ba8987aae1280dc2cb1105_XL Цієї неділі, 19 серпня тернополяни охоче долучалися до благодійного концерту на підтримку 10-річної Антоніни Мончак, яка має тяжку недугу – первинний склерозуючий холангіт.

Для людей, які прийшли на благодійний захід поблизу пам’ятника Івана Франка, виконувала чудові пісні й танці молодь від місцевих клубів та шкіл . Зокрема, це – Dance studio OXYGEN, Т.А.Н.Г.о dance company, Freedom danceGroup, ХатаТанцюГарт, музичний гурт «Soteria».

Під час благодійного дійства люди купували різноманітні солодощі – печеня, торти, пряники, цукерки, вафлі, ягоди – малину, брали участь у забавах, а дітям розмальовували візерунки на обличчі фарбою «холі». Окрім цього містяни могли придбати різноманітні руко твори від місцевих майстринь, майстрів, які також вболівають за долю дівчинки. Всі зібрані від ярмарок кошти підуть на трансплантацію печінки та післяопераційну реабілітацію Тоні.

Як поділилася мати недужої дівчинки Оксана Мончак у соцмережі «Фейсбук», жінка дуже рада, що до доброчинного заходу долучилося стільки небайдужих тернополян.

—  Ось і пройшов наш благодійний концерт! Багато вкладених зусиль наших помічників принесли чудові результати. Ми зібрали 47 000 грн. Хочу висловити подяку всім людям, які допомогли організувати це свято. Всім, хто розважав наших гостей, майстрам, які надали свої вироби, помічникам, які пекли різні смаколики.  Дякую ТРЦ «Подоляни» за надані квитки. Без Вас це свято не можливо було б зробити. Окремо дякую тернополянам і гостям міста за Ваші чуйні серця і милосердя!  — наголосила мати.

Варто зазначити, що операцію Тоні мають робити в ДУ «Інститут хірургії та трансплантації О.О. Шалімова», а донором дівчинки буде тато. Інститут проведе операцію безкоштовно, але дуже великі кошти будуть потрібні на медикаменти і реабілітацію, час якої буде залежати від стану дитини. Загалом для Тоні потрібно зібрати суму, що є просто не підйомною для середньостатистичної тернопільської сім’ї — 40 000 доларів.

Номер рахунку ПриватБанк: 5168 7573 3908 0469 отр.Мончак Оксана Романівна

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися