Дорожники розпочали ремонт обходу Тернополя Р-41

40321020_2203877216545316_1767144000218726400_nНа замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області розпочато ремонт Обходу Тернополя. За останні декілька років цей автошлях (від ТРЦ «Подоляни» через Тернопіль – Броди і до траси Тернопіль – Львів – Рава Руська), протяжністю 14,5 кілометрів зазнав колосальних руйнувань. Це сталося тому, що траса Р-41 обхід Тернополя — єдина на даний момент можливість для водіїв великогабаритного транспорту перетнути область із Півночі на Південь, із Заходу на Схід. Останніх три роки Гаївський міст закритий для вантажівок. Раніше транспортне навантаження на об’їзну розподілялося рівномірно. Сьогодні весь трафік прийняла на себе дорога Р-41.
До слова, Гаївський міст – частина об’їзної Тернополя, яка знаходиться на балансі Тернопільської міської ради. У аварійному стані перебуває з 2016 року. Проїзд ним заборонений для важчого за 8 тонн транспорту.
Ремонт обходу Тернополя довелося відкласти на серпень, адже через перекриття Гаївського мосту фури дорожників могли довозити матеріали на ремонт Львівської та Підволочиської траси лише через обхід Тернополя.
Нині на дорозі вже працює техніка підрядника. Тендер на ремонт траси Р-41 виграла ТОВ «Техно-Буд-Центр». Станом на сьогодні підрядник провів регенерацію конструктивних шарів дорожнього одягу на 7 км траси та уклав майже 3 км нижнього шару покриття.

На усій протяжності ремонтованої дороги буде укладено два шари покриття: вирівнюючий з крупнозернистої а/б суміші та верхній шар із щебенево-мастичної асфальтобетонної суміші. Крім того, буде полагоджено шляхопровід. Завершити ремонт усієї протяжності обходу Тернополя дорожники планують наприкінці вересня 2018 року.

Водночас Служба автомобільних доріг у Тернопільській області займається Східним обходом Тернополя. Нова об’їзна з’єднає дві міжнародні траси (М-19/Е-85 і М-12/Е-50) і стане частиною транснаціонального коридору GOhighway. Протяжність новозбудованої дороги становитиме 8,6 км. Вона простягатиметься від населеного пункту Шляхтинці і до Смиківців. Дорожники планують збудувати трасу категорії 1Б.

Станом на серпень 2018 року Східний обхід Тернополя знаходиться на етапі проектування, загальною вартість 4,3 млн.грн.

Розпочати будівництво планують у 2019 році за кошти Європейського інвестиційного банку. Обсяг запланованого фінансування становить 630 млн.грн.

Вам також може сподобатися