Тернопіль – у трійці лідерів за результатами ЗНО-2018

ac8dd41-vstup-vnz-znoТернопіль посів друге місце за результатами підсумків проходження зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року 117 тисячами випускників усіх обласних центрів. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти. Порівняно із попередніми роками, цьогоріч Тернопіль піднявся на чотири сходинки, випередивши Київ та Рівне.

Середній бал ЗНО в нашому місті склав 155.54, в той час, як у Львові, який посів перше місце в рейтингу, цей показник становить 157.02. Серед тернопільських випускників є також такі, що отримали максимальний результат після проходження ЗНО-2018 – 200 балів. Найвищі результати випусники отримали з української мови і літератури.

Нагадаємо, з 2008 року результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) – основний критерій відбору абітурієнтів до закладів вищої освіти в Україні. Обов’язковим предметом ЗНО є українська мова та література. Проте з 2017 року до списку обов’язкових також увійшли історія України або математика на вибір. Решту предметів випускники обирають в залежності від того, яку спеціальність виберуть для вступу. У майбутньому обов’язковою планується зробити і англійську мову.

Вам також може сподобатися