За 10 місяців на дорогах Тернопільщини загинуло 64 людини

MVS_98151775 дорожньо-транспортних пригод трапилося на дорогах Тернопільської області за десять місяців цього року. 309 аварій – з потерпілими, в яких 64 людей загинуло, а 418 отримали травми. Про це на зустрічі з журналістами розповів керівник Управління патрульної поліції Тернопільської області Богдан Шевчук.

– Найпоширеніші дорожньо-транспортні пригоди – зіткнення автомобілів, наїзд на перешкоду або на припаркований транспорт. А от найчастіше гинуть люди під колесами автівок, при зіткненнях та перекиданнях автомобілів.

За словами начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в області Богдана Шуляра, порушення правил маневрування, перевищення швидкості, недотримання та виїзд на смугу зустрічного руху, а також перехід дороги у невстановленому місці – основні правила, якими нехтують як водії, так і пішоходи. Ще одна причина автопригод – погані дороги та недостатнє освітлення проїжджої частини.

– За вихідні – буквально вчорашній день і дві дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими – це наїзд КаМАЗу на жінку в Борщівському районі, а також зіткнення легкового автомобіля і мопеда у Заліщиках. В обох випадках люди травмовані, мають переломи. Ми розпочали кримінальні провадження. Тривають розслідування.

250 аварій трапилося через їзду в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння. За десять місяців правоохоронці оформили 750 адмінпротоколів відповідно до статті 130.

– З п’ятниці на суботу перевірялися такі райони як – Козівський, Бережанський та Підгаєцький. Відповідно ми виявили 3 водія у стані алкогольного сп’яніння. У Кременецькому, Шумському та Лановецькому районах 5 таких випадків, Чортківський та Заліщицький – ще 6 нетверезих водія. Це бралися вибіркові міста і цифри не втішні, – заявив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в області Юрій Бучковський.

Найбільше автопригод з постраждалими правоохоронці фіксують по суботах, а от у робочі дні пік аварійності припадає на 13 та 22 годину. Аби хоча б якось контролювати ситуацію на дорогах, працівники головного управління нацполіції краю спільно з патрульними організовують спільні патрулювання.

Відстежують правоохоронці і місця найбільшого скупчення дорожньо-транспортних пригод та роблять усе можливе, аби зменшити аварійність на тих ділянках дороги.

Вам також може сподобатися