Платникам Тернопільщини відшкодовано 343 млн грн ПДВ

PDVЗа інформацією управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДФС у Тернопільській області, за десять місяців 2018 року суб’єкти господарювання області спрямували до державного бюджету 987,7 млн грн податку на додану вартість, що на 320,3 млн грн перевищує показник за аналогічний період минулого року.

На даний час на Тернопільщині на обліку перебуває 2951 платник податку на додану вартість. З них за підсумками січня-жовтня цього року 88 суб’єктів господарювання заявили бюджетне відшкодування з ПДВ на розрахунковий рахунок в сумі 349 млн гривень.

Завдяки впровадженню Електронного реєстру відшкодування ПДВ процес повернення платникам бюджетних коштів здійснюється прозоро та автоматично. Так, цьогоріч вже повернуто з бюджету 343 млн грн ПДВ. Водночас за результатами проведення працівниками ДФС області контрольно-перевірочних заходів упереджено безпідставне відшкодування суми ПДВ в розмірі 3 млн гривень.

Загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 45 млн гривень, з них 34 млн грн перебувають в стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів та 11 млн грн – в стадії судового та адміністративного розгляду. Станом на початок минулорічного листопада невідшкодований залишок ПДВ на розрахунковий рахунок становив 46 млн гривень.

Вам також може сподобатися