На Тернопільщині до кінця тижня буде зима

gradusnikЦього тижня на Тернопільщині передбачають зимові погодні умови. Стовпчики термометрів знизяться до мінусових, а також дошкулятимуть опади у вигляді дощу з мокрим снігом. А на дорогах утворюватиметься ожеледиця.

Погодні умови на Тернопільщині зумовлюватиме атмосферний фронт, – попереджає синоптик Наталка Діденко. Його вплив на території області відчуватиметься уже 14-го листопада. А до кінця тижня на Тернопільщині ще більше похолоднішає.

«14-го листопада у більшості регіонів України очікується мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу. На дорогах можлива ожеледиця! У західній частині України спостерігатимуться переважно дощі. Це до нас таким чином прийде атмосферний фронт.  На решті території – без істотних опадів, проте місцями можливі тумани, мряка. Вітер у середу переважатиме південно-східного напрямку, рвучкий. Найближчої ночі температура повітря становитиме 0-5 градусів морозу, вдень: 4-10 градусів тепла», – розповідає Наталка Діденко.

За попередніми прогнозами метеорологів, температурні показники з 15-го листопада далі знижуватимуться. За прогнозами Укргідрометеоцентру, температура повітря в західних областях уночі від 4°С морозу до 2°С тепла, вдень 1-6°С тепла. На решті території України передбачається вночі 1-7°С морозу, вдень від 1°С морозу до 4 градусів тепла.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися