Home Самоврядування Медицина

Тернополянам радять налягати на овочі

Young green head of cabbageВживання вітамінізованої їжі підсилює імунітет, – наголошують дієтологи. Щоб захистити організм від вірусів грипу, фахівці рекомендують восени налягати на гарбуз, капусту, цибулю та часник. Оскільки ближче до весни овочі втрачають вітаміни, а відтак і свої цілющі властивості.

Підсилення імунітету – це один із засобів профілактики хвороб, – кажуть дієтологи. Відтак прихильникам народних методів боротьби з недугами радять якомога більше вживати свіжих овочів саме восени. «Поступово овочі і фрукти можуть втрачати свої корисні речовини. Наприклад, цибуля і часник втрачають свою користь, як тільки з’являються паростки. Корінь селери і петрушки зберігають вітаміни близько місяця. Також найкраще для людини їсти саме ті овочі, які виросли і достигли у її місцевості. Довго зберігають вітаміни лише сухофрукти, їх корисно вживати у будь-який сезон», – зазначає методист Тернопільського центру “Здоров’я” Ірина Гричук.

Ми поцікавилися вартістю овочів на тернопільських ринках і в магазинах. Як розповіли продавці, овочів в місцевих виробників вдосталь. Відтак дорожчати вони найближчим часом не повинні. Цибуля, капуста, морква місцевого виробництва вартує близько десяти гривень за кілограм. Дорожчі привезені із-за кордону овочі, також вже на чверть зросли ціни на огірки і помідори.

Джерело: За Збручем

Помітили помилку? Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter

Loading...

Без коментарів

Залишити коментар