У Тернополі запрацювала фабрика святого Миколая

mykolayФабрику святого Миколая відкрили у Тернополі в храмі святого Йосафата (вул. Лучаківського 5а). Там працюють помічники Миколая, вони вже запакували понад чотири тисячі пряників. Незабаром їх продаватимуть у тернопільських храмах.

Фабрика працює у рамках проекту «Миколай про тебе не забуде». За виручені кошти від продажу пряників волонтери придбають подарунки до дня святого Миколая для дітей із соціально-незахищених категорій.

Студентка Юлія долучилася до роботи Фабрики святого Миколая вперше. Дівчина пакує пряники. «Це добра акція. Перебування тут приносить радість від того, що робиш добру справу. Це перше, але думаю, не останнє моє відвідування», – каже дівчина.

Роботи на Фабриці святого Миколая чимало, відтак в Тернополі розшукують помічників. «Кошти зібрані під час усіх заходів протягом акції витрачаються на закупівлю солодощів, мандарин, шкільного приладдя та засобів особистої гігієни, які будемо пакувати для дітей напередодні Дня святого Миколая», – розповідає координатор акції Ірина Бревко.

Загалом під час проекту волонтери планують підготувати подарунки для дітей із двох тисяч сімей. Це хлопчики та дівчатка із найбільш потребуючих родин, не омине увагою Миколай і сиріт. «Головна мета – принести радість дня св. Миколая тим дітям, які в силу своїх життєвих обставин не в змозі відчути настрій свята у всій його повноті, шляхом вручення дітям подарунків від св. Миколая, а також спілкуванням з ними», – додає голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Орест Павліський.

Акцію «Миколай про тебе не забуде» проводять у Тернополі 14-ий рік поспіль. Долучитися до роботи Фабрики Миколая можуть всі охочі.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися