Поліцейські охорони пройшли навчання за програмою «Перший на місці події»

MVS_1175Працівники Управління поліції охорони в Тернопільській області пройшли курс навчально-тренувальної програми з надання домедичної допомоги «Перший на місці події» в симуляційному центрі Тернопільського державного медичного університету ім. І. Горбачевського. Його мета – навчити поліцейських надавати допомогу потерпілому до приїзду медиків.

Зростання кількості нещасних випадків і надзвичайних ситуацій з травмуванням людей потребують знань працівниками Національної поліції засад щодо надання невідкладної домедичної допомоги. Це передбачає Закон України «Про Національну поліцію».

Навчання проводили досвідчені інструктори центру симуляційного навчання «TESIMED», які з використанням макетів, манекенів та допоміжних приладів детально пояснювали анатомічні, фізіологічні та психологічні особливості роботи з постраждалими.

«Перші хвилини будь-якої надзвичайної ситуації, де необхідна медична допомога, часто є вирішальними. І в таких випадках життя потерпілого залежить саме від тих людей, які першими опиняються на місці події. Ми – поліцейські охорони, серед тих,  хто прибуває на місце події одні з перших, ще до приїзду швидкої допомоги. Тому ці знання та практичні навички для нас є безцінними, адже правильно та вчасно надана домедична допомога може врятувати життя», – розповіла начальник відділу кадрового забезпечення Управління поліції охорони в Тернопільській області Оксана Старощук.

Знання домедичної допомоги вкрай необхідно всім, не тільки поліцейським, адже вміння своєчасно зреагувати, надавши людині правильне положення, зупинивши кровотечу та викликати швидку допомогу, може врятувати життя.

Вам також може сподобатися