Священик з Тернопільщини може стати главою Православної церкви в Україні

390836Один з тих, кого розглядають на посаду глави Православної церкви в Україні (таку назву пропонують для об’єднаних церков УПЦ КП, УАПЦ та за участю тих ієреїв, що перейдуть з УПЦ МП), є священик, виходець з Тернопільщини митрополит Луцький і Волинський Михаїл (в миру Зінкевич Тимофій Семенович).

Він є братом настоятеля Святотроїцького духовного центру на честь Данила Галицького Анатолія Зінкевича, володіння якого по проспекту Злуки заглибилися в парк Національного відродження.

Владиці Михаїлу 52 роки, він родом з Тернопільщини. Релігійну освіту здобув у навчальних закладах Московського патріархату: спершу закінчив Санкт-Петербурзьку духовну семінарію, а потім – Київську духовну академію.

Як повідомляють джерела «Української правди», у навколоцерковних колах розмови про те, що саме Михаїлу варто бути наступником Філарета, точаться уже дуже давно. Але зараз почали набувати цілком практичних обрисів.

Більше до митрополита Михаїла, ніж до митрополита Епіфанія (інший можливий претендент на Престол – ред.), схиляється і частина перехідців з Московського патріархату.

Джерело: Терен

Вам також може сподобатися