На Тернопільщині підбили підсумки футбольного року – 2018

48385603_1529640657139514_1415422063128084480_nУ 2018 році у футбольному житті області відбулося дуже багато позитивних змін. Саме про них йшлося під час підбиття підсумків футбольного року Тернопільщини – 2018.

За словами голови Федерації футболу Тернопільської області Тараса Юрика, футбол області продовжує розвиватися і рухатися відповідно до основних пріоритетів.

Перший – це дитячо-юнацький футбол. «Цього року ми збільшили кількість команд в дитячо-юнацькій футбольній лізі. Дякую усім представникам районів, усім представникам команд, які грають у дитячо-юнацькій футбольній лізі, всім, хто до цього процесу долучився. Діти – це найбільша інвестиція, яку ми робимо у футболі. І цього року вперше відбувся дитячо-юнацький чемпіонат, у якому брали участь понад 80 команд», – зазначив Тарас Юрик.

Другий пріоритет – популяризація футболу. «Ми стараємося робити все можливе, щоб наші діти бачили приклади, які будуть для них стимулом грати у футбол. Цього року ми долучилися до серйозного проекту, єдиного в Україні – відкриття соціально-спортивної школи «Реал Мадрид». У ній задіяно понад сто дітей. А присутність такого іменитого клубу на Тернопільщині – це великий крок вперед», – переконаний голова ФФТО.

Третім, не менш важливим напрямом, є розвиток футбольної інфраструктури. «Ми перед собою поставили досить амбітні плани і цього року дуже активно їх реалізовуємо. Це лише підтверджують 17 відкритих полів зі штучним покриттям, що є досить серйозним інфраструктурним проривом в області. Водночас, варто наголосити, що вперше в Україні з’явилася державна програма, спрямована на відкриття футбольних майданчиків зі штучним покриттям, яка працює уже другий рік», – зауважив Тарас Юрик.

Наступний, четвертий, пріоритет – забезпечення організації змагань. «Цього року ми також проводили чемпіонат області, у якому стартували 28 команд. Велика вдячність усім командам, тренерам, гравцям, президентам клубів і владі, яка сприяє тому, що команди грають. Це велика спільна робота. Також цього року ми вперше провели повноцінний чемпіонат серед ветеранів і вперше розпочали турнір «Ліга чемпіонів Тернопільської області», участь у якому беруть переможці районних чемпіонатів», – поінформував голова ФФТО.

Вам також може сподобатися