У зимовому лісі на Тернопільщині збирають «новорічні» гриби

openkyПередноворічна погода не подарувала Тернопільщині морозу, зате здивувала появою грибів. В останні дні грудня любителі тихого полювання відправились по зимові трофеї.

Галявини з грибами помітили в лісі під Кременцем. Цього тижня кременчанин Олексій Радчук наповнив свій кошик опеньками. Цим він поділився на своїй сторінці у Facebook.

«Не зимові дива зимового кременецького лісу або взимку в ліс по гриби. Саме так можна назвати це відео. Зимові опеньки у великій кількості, 24 грудня 2018 року», – написав чоловік.

Олексій Радчук розповідає, що зимові опеньки – насправді поширене явище.

«Цей гриб росте в листопаді, грудні, навіть у січні його можна зустріти, якщо нема сильного холоду. Якщо ж ударив мороз, він заморожується, а коли мороз відпускає, то продовжує рости. Тому в народі цей гриб називають зимовим опеньком, по-науковому – фламуліна», – розповідає чоловік.

За його словами, цей гриб вирізняється не тільки своїми смаковими властивостями, а й тим, що містить речовини, які пробуджують приховані резерви організму та зміцнюють імунітет.

Але, перш ніж збирати, треба добре засвоїти, як виглядають такі опеньки. На відео кременчанин ділиться досвідом, як не сплутати їх з отруйними грибами.

Свої ж зимові знахідки планує приготувати до святкового новорічного столу.

Джерело: ЗІК

Вам також може сподобатися