3-го січня на Тернопільщину прийде похолодання

holod_moroz2-710x434Похмуру погоду з незначними морозами передбачають метеорологи у перший тиждень Нового року на Тернопільщині. Стовпчики термометрів коливатимуться від незначного мінуса до незначного плюса.

Через перепади температурних показників, на дорогах може утворюватися ожеледиця, – попереджає Укргідрометеоцентр. Місцями можливий сильний вітер.

«Найближчими днями обійдеться без істотних опадів, лише місцями можливий невеликий сніг та дощ. На дорогах місцями ожеледиця. Температура у Тернополі вночі 1-3° морозу, вдень близько 1°. По області вночі 0-2° морозу, вдень від 1° морозу до 1° тепла. Вітер південно-західний 7-12 м/с», – повідомляє Укргідрометеоцентр.

Упродовж першої декади січня на заході місцями можливі невеликі снігопади, – розповідає синоптик Наталка Діденко. Температура повітря поступово знижуватиметься, оскільки до краю поспішає похолодання. «Невеликий сніг чи мокрий сніг ймовірний на Заході. На дорогах утворюватиметься ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с, на Заході посилиться до 7-12 м/с. Можливий невеликий мокрий сніг або мряка, 0+1 градус. 2-го січня в Україні побільшає опадів, вітер посилиться. 3-го січня в Україну прийде похолодання», – каже Наталка Діденко.

До Різдвяних свят на Тернопільщині поступово холоднішатиме. А загалом за прогнозами метеорологів, січень буде досить прохолодним.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися