Тернополян просять врятувати життя важкохворого 10-місячного Артемка

01 Фінансової допомоги небайдужих потребує 10-місячний Артем Похилко із села Залісці Збаразького району, що на Тернопільщині. Хлопчик під час народження отримав важку травму, в результаті якої у дитини відсутні всі рефлекси.

Сумну історію молодої сім’ї, яка зіткнулася із страшною проблемою на своїй сторінці  мережі «Фейсбук» розповіла директор Збаразького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Руслана Боднар, яка останнім часом публікує в соцмережі дописи про мешканців району, які через хворобу опинилися у важкій ситуації.

«Молода сім’я завжди з нетерпінням очікує на свого первістка. Адже саме дитина є нагородою для людей, котрі поєднали свої долі. Саме з таким молодим подружжям ми познайомилися у селі Залісці. Неля Гладунець та Тарас Похилко нещодавно одружилися. 3 березня 2018 року народився їх синочок – Артемко. Здається, все мало би бути прекрасно, але…. На жаль, під час пологів малюк одержав травму, через яку стався крововилив та набряк головного мозку, виникла гіпаксія…

25 днів від народження Артемко перебував в реанімації. Потім ще місяць у відділенні патології новонароджених. Наступний місяць – у Києві, в “ІПАГ”….

Невтішний діагноз поставили медики маленькому хлопчику: наслідки перенесеного гіпаксично-ішемічного ураження центральної нервової системи з повним анамічним синдромом; спастичний тетрипарес, органічна деменсія, мікроцифалія та сммптоматична епілепсія з вираженими порушеннями функцій. В голові не вкладається, що таке маленьке, крихітне ангелятко може мати такі важкі недуги та у такій кількості….

У Артемка відсутні усі рефлекси – не може жувати та ковтати їжу, через що батьки змушені годувати синочка через зонд, не кліпає очками, має коркову сліпоту, не тримає голівку, часто малюка мучать судоми…

Зі слів пані Нелі, поки не припиняться судоми, не можна давати препарати для відновлення рефлексів. А судоми виникають досить часто – при зміні погоди. Часто малюк хворіє, адже слабкий організм “підхоплює” будь-яку інфекцію. Артемкові не має й одного рочку, а він вже три рази переніс запалення легень…

Матуся з великою ніжністю та турботою дбає про синочка. Самостійно робить йому легенький масаж. Вони з паном Тарасом понад усе мріють, щоб їх малюк був здоровим. Однак пані Неля з болем зазначила, що у нашій Державі такі життєво необхідні ліки для її Артемчика та тисяч інших діток, чомусь або надзвичайно дороговартісні, або взагалі – відсутні. Часто, не під силу їх купити або просто дістати… А це дуже-дуже важко бачити, нестерпно відчувати, як страждає твоя дитинка і не змогти нічим зарадити….», — пише Руслана Боднар.

Джерело: Тернополяни

 

 

 

 

 

Зараз дитині вкрай необхідні препарати Сабріл (Італія), Сенактен Депо (Швейцарія), а також підгузники (Dada №5). Разом з тим, усіх, хто має можливість, просять проявити милосердя та допомогти дитині, життя якої розпочалося з важкого випробування. Кошти для Артема можна переказати матері на картку «ПриватБанку»:5168 7573 5918 6113 ( Гладунець Неля Володимирівна).

Вам також може сподобатися