Кривавий Місяць. Наприкінці січня на жителів Землі чекає незвичайне затемнення

76У ніч на 21 січня Місяць отримає відтінок іржі і буде виглядати більше, ніж зазвичай, під час відносно рідкісної астрономічної події.

Землян очікує повне місячне затемнення, яке співпаде з моментом найбільшого зближення Місяця і Землі, пише Science Alert.

Повністю всі фази затемнення зможуть побачити жителі Північної і Південної Америки. Частково затемнення буде видно в другій половині ночі 21 січня в Африці і в Європі, в тому числі в Україні.

У нашій країні початок напівтіньового затемнення очікується о 4:37 по Києву, а початок повного тіньового затемнення – в 6:41. Максимальна фаза затемнення буде після 7 години ранку, коли над Україною вже зійде Сонце. Залишається сподіватися на те, що небо буде відносно безхмарним.

Незвичайні відтінки Місяця під час цієї події будуть викликані розсіюванням і заломленням сонячного світла через нашу атмосферу, коли Місяць проходить крізь тінь Землі під час повного місячного затемнення.

На місячні затемнення приємно дивитися, але вони не є чимось незвичайним – від двох до п’яти місячних затемнень відбувається щороку. Тим не менш, це не просто затемнення. Супутник нашої планети буде в перигеї, а це означає, що Місяць буде знаходитися в своїй найближчій точці до Землі на своїй орбіті і буде виглядати значно більше звичайного. Це варто того, щоб вийти на вулицю.

Незалежно від того, як ви ставитеся до самої події, не всім подобається її назва. “Кривавий Супермісяць” звучить трохи схоже на назву голлівудського фільму, просячи продовження на кшталт “Кривавий Супермісяць II: Друга кров”. Але наступне подібне затемнення відбудеться лише в 2022 році.

Джерело: techno.nv.ua

Вам також може сподобатися