У Тернополі передача в оренду комунального майна відбувається через Prozorro.Продажі

picture2-prozorro_prodazhi-344281-p0-1024x576У роботі Тернопільської міської ради триває впровадження нових ефективних інструментів, які роблять її діяльність більш прозорою та відкритою для громадськості.

Зокрема, нещодавно набули чинності зміни до вже існуючого рішення «Про удосконалення порядку оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Тернополя», а саме: до порядку оренди комунального майна та процедури проведення конкурсу на право оренди такого майна.

Відповідно до нововведень, відтепер  процес оренди комунального майна Тернопільської громади відбуватиметься згідно з чітко визначеними вимогами та матиме загальнодоступний характер. Адже тепер для передачі об’єкту комунальної власності виконавчий орган ради, уповноважений управляти майном, оголошуватиме конкурс на право оренди майна комунальної власності шляхом проведення аукціону в електронній торговій системі (ETC) Prozorro.Продажі.

Торги проводитимуться у разі, якщо згідно оголошення виконавчого комітету про намір передати в оренду майно комунальної власності, поступить дві або більше заяв від потенційних орендарів. Як результат, визначається орендар, який запропонував найбільшу орендну плату та погодився на умови орендодавця щодо експлуатації об’єкта оренди.

На платформі Prozorro.Продажі відображатимуться усі об’єкти комунальної власності, які виставлені для передачі в оренду, відтак усі бажаючі з будь-якого населеного пункту зможуть відкрито та прозоро спостерігати за процедурою аукціону, його учасниками та ціновими змінами.

Зі слів заступника начальника управління обліку та контролю за використанням комунального майна Івана Поливка, використання системи електронних торгів “ProZorro.Продажі” для оренди комунального майна територіальної громади Тернополя позитивно вплине на процес здачі об’єктів в оренду та значно збільшить надходження до міського бюджету. Адже відтепер зменшаться терміни передачі майна в оренду (раніше процес тривав від 2 до 6 місяців), зменшиться перелік необхідних документів для подачі особами, що мають намір отримати в оренду комунальне майно (як результат зросте кількість потенційних орендарів) та підвищиться ефективність використання майна комунальної власності.

До слова, Тернопіль став одним із небагатьох міст України, що запровадив практику використання відкритої, швидкої та ефективної електронної торгової системи ProZorro.Продажі для оренди комунального майна територіальної громади міста та уже розпочав її застосовувати.  Нагадаємо, з жовтня 2018 року у Тернополі успішно використовується Prozorro.Продажі для реалізації об’єктів комунальної власності.

Вам також може сподобатися